Епидемията от коронавирус се превърна в повод много модни издания да

...
Епидемията от коронавирус се превърна в повод много модни издания да
Коментари Харесай

"Вог" се намеси в проблемите на психичното здраве

Епидемията от ковид се трансформира в повод доста фешън издания да станат изключително изобретателни във образното оформление на броевете си. През април да вземем за пример италианското издание на " Вог " излезе с чисто бяла корица в памет на хората, изгубили живота си поради вируса. Португалското издание пък съумя да раздели феновете на стилната библия на два лагера, като даже замеси и експерти по психологично здраве. Един от трите варианта за корица на броя " The Madness Issue " демонстрира жена в болнична конюнктура, седнала във вана, докато медицинска сестра излива вода над главата й. От португалската редакция на " Вог " обявиха, че задачата на новия брой е да хвърли светлина върху психологичното здраве на дамите и да даде началото на спор по тематиката. Експерти и хора, които се борят с психологични проблеми, се разгневиха, че корицата изобразява " дистопична " и " остаряла " концепция за лекуване.

Историята на корицата изследва историческия подтекст на психологичното здраве и е основана, с цел да отрази действителния живот и достоверните истории ", се споделя в изказване на " Вог ", оповестено в Twitter. " В броя са оповестени изявленията и отзиви от психиатри, социолози, психолози и други специалисти. Нашето желание е посредством образен роман  да хвърляме светлина върху наболелите проблеми на нашето време “, се прибавя в изказването.

Жената, снимана във ваната, словашката манекенка Симона Кирхнерова, написа в обява в Instagram, че това е " върхова точка в кариерата й “, защото дамите в функциите на медицински сестри, стоящи от двете й страни, са членове на фамилията й. " Снимаха ме за " Вог " с моята майка и баба ми ", написа тя.

Базираната в Лондон клинична психоложка Катерина Александраки сподели пред Би Би Си, че счита корицата за " неетична ". " За тези, които имат опит в психиатричната система, корица на фешън списание, представящо жена в такова уязвимо положение, може да бъде увещание за доста мрачно време в живота им ", сподели тя. " Този имидж ускорява концепцията дамите да бъдат уязвими и безпомощни когато стане въпрос за проблеми с психологичното здраве. Не ни демонстрира напъните на тези хора, вложени за превъзмогване на казуса, тяхната битка и сили, вложени в лекуването им “, добави тя.

" Тази корица е демонстрация на доста неприятен усет ", съобщи и португалската манекенка Сара Сампайо, която признава, че е имала проблеми с  психичното здраве. " От корицата човек може да си направи извод, че  действието се развива в една остаряла психиатрична болница, която употребява мъчения, с цел да лекува пациенти ", сподели тя във видео, оповестено в обществените медии. Моделът добави, че изданието идва в изключително сензитивен и неподходящ момент, " заради ковид и метода, по който той се отразява на психологичното здраве “.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР